Viimeisimmät tiedotteet

23.9.2014 VTV-foorumi: Julkisen hallinnon on pystyttävä uudistumaan

Vuosittaisen johdon foorumin tavoitteena on kertoa eduskunnan ja valtionhallinnon ylimmille virkamiehille VTV:n tarkastushavaintoihin perustuva käsitys valtion taloudenhoidon tilasta ja tulevaisuudesta. Tilaisuus pohjautui tarkastusviraston vuosikertomukseen eduskunnalle, joka luovutettiin eduskunnan puhemiehelle 15.9.2014.

Lue lisää

15.9.2014 Suomen tulisi sijoittaa hyvään hallintoon

Suomi tarvitsee uusia innovaatioita pysyäkseen kilpailukykyisenä. Tieteeseen ja perustutkimukseen sijoitettu julkinen rahoitus on pystyttävä kanavoimaan käytännön hyödyksi. Lainvalmistelun tietoperustaa olisi tarpeen vahvistaa.

Lue lisää

10.9.2014 Taloustaantuma kampitti nuorisotakuun

Ensimmäisen vuoden aikana nuorisotakuulle asetettuja tavoitteita ei ole saavutettu. Työttömien nuorten määrä ja myös nuorten virta yli kolmen kuukauden työttömyyteen kasvoivat edelliseen vuoteen verrattuna.

Lue lisää


Viimeisimmät puheet ja esitykset

25.9.2014 Pääjohtaja kouluttajana VALTIO-JOVAssa: Politiikkatoimien vaikuttavuusarviointi eduskunnan ja ohjauksen näkökulmasta

Pääjohtaja Tuomas Pöysti (OTT) alusti ilmiölähtöisestä politiikka-analyysistä ministeriöiden johtavien asiantuntijoiden koulutuksessa.

Lue lisääViimeisin Reviisori

12.5.2014 Reviisori 1/2014

Asiakaslehti Reviisorin vuoden ensimmäinen numero paneutuu Suomea uhkaaviin ympäristöriskeihin sekä VTV:n uusiin finanssipolitiikan valvontatehtäviin. Vieraskynässä valtionvarainministeriön budjettipäällikkö Hannu Mäkinen pohtii finanssipolitiikkaa koskevia sääntöjä ja finanssilegalismia. Aihetta eri näkökulmasta käsittelee myös VTV:n ylijohtaja Tytti Yli-Viikari pääkirjoituksessaan, jossa puntaroidaan avoimuuden merkitystä julkisen talouden valvonnassa.

Lue lisää


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä