Hakuohjeet

Hakutoiminnolla voi tehdä hakuja kaikkeen vtv.fi-verkkosivujen sisältöön.

Haku tehdään syöttämällä hakukenttään yksi tai useampia hakusanoja ja napsauttamalla Hae-painiketta. Haun tekemisessä ei ole merkitystä kirjoittaako sanat pienillä vai isoilla kirjaimilla. Hakusanat tarkastus, Tarkastus ja TARKASTUS tuottavat kaikki saman tuloksen.

Hakusanan voi katkaista sanan lopusta asteriskilla eli tähtimerkillä (*), jolloin saa tulokseksi kaikki ne sanat ja sanan taivutusmuodot, joihin katkaistun sanan alku sisältyy. Esimerkiksi katkaistu hakusana tili* tuottaa tulokseksi mm. sanat tilinpäätös, tilinpäätökset ja tilintarkastuskertomukset.

Hakuehtona voi käyttää myös useampia hakusanoja. Silloin haku etsii sivut, joilla esiintyvät kaikki haetut sanat. Esimerkiksi hakusanojen "tarkastus" ja "ohje" tulokseksi listautuvat vain ne sivut, joilta löytyvät molemmat hakusanat.

Jos hakusanojen haluaa esiintyvän peräkkäin tietyssä järjestyksessä, täytyy sanat kirjoittaa lainausmerkkeihin. Esimerkiksi haku "Valtiontalouden tarkastusvirasto" tuottaa tulokseksi vain ne sivut, joilla kyseiset sanat esiintyvät peräkkäin juuri tässä muodossa.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä