rss

24.11.2015 Tytti Yli-Viikari valittiin valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajaksi

Eduskunta valitsi tänään täysistunnossaan VTV:n pääjohtajaksi tarkastusvaliokunnan esityksen mukaisesti Tytti Yli-Viikarin, M.P.A. Yli-Viikari on aiemmin työskennellyt tarkastusvirastossa ylijohtajana.

Lue lisää

16.11.2015 VTV päivitti arvionsa julkisen talouden hoidosta: hallituksen toimet parantaneet julkisen talouden tilaa

Valtiontalouden tarkastusvirasto on päivittänyt hallituksen julkisen talouden suunnitelman pohjalta arvionsa julkisen talouden kokonaisuudesta. Ennakkoarvion mukaan rakenteelliseen jäämään ei muodostu merkittävää poikkeamaa vuonna 2015. Muutos johtuu kuitenkin vuoden 2014 arvion heikkenemisestä, eikä tilanteen parantumisesta. Alijäämäkriteeri täyttyy vain pienellä marginaalilla vuonna 2016 ja rakenteellinen jäämä on vaarassa jäädä merkittävästi asetetusta tavoitteesta.

Lue lisää

12.11.2015 Tarkastusvaliokunta esittää Tytti Yli-Viikaria VTV:n pääjohtajaksi

Valtiontalouden tarkastusvirasto saa uuden pääjohtajan vuoden vaihteessa. Eduskunnan tarkastusvaliokunta on tänään 12.11. yksimielisesti päättänyt esittää tehtävään tarkastusviraston ylijohtaja Tytti Yli-Viikaria. Eduskunta äänestää pääjohtajasta marraskuun aikana.

Lue lisää

20.10.2015 Työtapaturmakorvauspäätöksissä on ollut ruuhkia

Työtapaturmakorvauspäätöksiä ei ole aina onnistuttu tekemään lain vaatimassa kolmen kuukauden määräajassa. Valtiokonttorin tulee varmistaa, että korvauskäsittelyjen määräaikoja noudatetaan. Uusi työtapaturma- ja ammattitautilaki tulee edellyttämään käsittelyaikojen lyhentämistä entisestään.

Lue lisää

9.10.2015 Pienhiukkasten terveysvaikutuksia ja kustannuksia ei huomioida riittävästi

Ulkoilman pienhiukkaset ovat terveysvaikutuksiltaan haitallisin ympäristöaltiste. Silti niiden terveysvaikutuksia ja kustannuksia ei oteta juurikaan huomioon strategioiden valmistelussa.

Lue lisää

Finanssipolitiikan valvonta
Tarkastamme nyt
Lausunnot

Vaali- ja puoluerahoitusvalvonta
Kanteluasiat
Reviisori

Valtiontalouden tarkastusvirasto

Tarkastamme valtion taloudenhoitoa ja valvomme finanssipolitiikkaa sekä vaali- ja puoluerahoitusta. Toimimme eduskunnan yhteydessä  ylimpänä ulkoisena tarkastajana. Riippumattomalla tarkastustyöllä varmistamme, että valtion varoja käytetään eduskunnan päättämiin kohteisiin lakia noudattaen ja järkevästi ja että finanssipolitiikkaa hoidetaan kestävällä tavalla.


Valtiontalouden tarkastusvirasto täytti
190 vuotta 16.12.2014

VTV190 172x171px

 

16.12.1824 keisari Aleksanteri I vahvisti Pietarissa reglementin senaatin talousosaston alaisuudessa toimivasta Yleisestä revisionioikeudesta ja tämän alaisesta revisionikonttorista. Tätä pidetään valtiontalouden tarkastusviraston perustamishetkenä. Tänä vuonna tarkastusvirasto juhlii siten 190-vuotissyntymäpäiväänsä.

Lue lisää

   


 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä