Saavutettavuusseloste

Valtiontalouden tarkastusviraston verkkosivuston saavutettavuus

Vtv.fi-sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Siinä edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämä tarkoittaa, että sivuston on täytettävä Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 -kriteeristössä esitettyjen vaatimusten tasot A ja AA.

Vtv.fi sivusto on julkaistu kesäkuussa 2018. Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 1.4.2020 ja sitä on päivitetty 12.5.2020. Sivuston saavutettavuuden on arvioinut Valtiontalouden tarkastusvirasto yhdessä teknisen toimittajan ja kolmannen osapuolen kanssa.

Vtv.fi-sivuston saavutettavuuden tila

Sivusto täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset suurelta osin.

Sivustolla on liitetiedostoja, joiden saavutettavuudesta ei ole varmuutta.

Sivustolla on linkkejä tekstittämättömiin videoihin.

Sivustolla on visualisointeja, joilla ei ole alt-tekstejä.

Sivustolla on visualisointeja, joiden kontrastivaatimukset eivät täyty.

Sivuston haku ei kaikilta osin ole saavutettava.

Sivuston julkaisut-osion suodatin ei ole kaikilta osin saavutettava.

Sivustoa ei kaikilta osin pysty käyttämään pelkästään näppäimistön avulla.

Sivuston dynaamiset visualisoinnit eivät ole saavutettavia.

Ei kuulu lainsäädännön piiriin

Sivustolla on liitetiedostoja ja videoita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2018.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen verkkosivustollamme? Kerro se meille, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Voit antaa palautetta sivustosta ja sen saavutettavuudesta tällä lomakkeella. Palautetta voi jättää myös sähköpostilla osoitteeseen saavutettavuus@vtv.fi.

Sinulla on oikeus perustellusta syystä saada saavutettavassa muodossa tiedot, jotka tarvitset etujesi, oikeuksiesi tai velvollisuuksiesi selvittämiseksi tai toteuttamiseksi. Jos et saa näitä tietoja verkkopalvelustamme saavutettavassa muodossa, voit tehdä pyynnön sähköpostilla tai lomakkeella. Vastaamme pyyntöösi 14 päivän sisällä. Jos pyyntö koskee laajaa sisältöä, voimme jatkaa vastausaikaa enintään kahdella viikolla. Ilmoitamme sinulle, jos vastausaikaa jatketaan. Jos emme toimita tietoja saavutettavassa muodossa, laadimme sinulle siitä kirjallisen perustellun todistuksen.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksen antaminen voi kestää 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston saavutettavuusvaatimukset.fi-verkkosivustolla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000