Eduskunta on irtisanonut Yli-Viikarin VTV:n pääjohtajan virasta

Eduskunta on tänään päättänyt irtisanoa Tytti Yli-Viikarin valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan virasta. Pääjohtajan sijaisena VTV:ssä jatkaa johtaja Matti Okko.

”Eduskunta on täysistunnossa tehnyt tänään odotetun päätöksen. VTV keskittyy nyt jatkamaan tärkeää tehtäväänsä valtion taloudenhoidon laillisuuden ja tarkoituksenmukaisuuden tarkastajana sekä finanssipolitiikan ja puolue- ja vaalirahoituksen valvojana”, Matti Okko sanoo.

”Olemme jo käynnistäneet suunnitelmallisen työn oman toimintamme parantamiseksi huomioiden esimerkiksi tarkastusvaliokunnan mietinnön. Uskon, että johto ja koko henkilöstö ovat sitoutuneet toimimaan hyvän työilmapiirin rakentamisen ja ulkoisen luottamuksen vahvistamisen eteen.”

Eduskunnan virkamieslaissa määrätty irtisanomisaika Tytti Yli-Viikarin kohdalla on kuusi kuukautta. Lain mukaan VTV:n pääjohtaja on vapautettuna aikaisemmasta virastaan sen ajan, kun hän hoitaa pääjohtajan tehtävää. Yli-Viikarin mahdollinen paluu ylijohtajan virkaan on mahdollista aikaisintaan irtisanomisajan päätyttyä. Hänen edellytyksiään palata hoitamaan ylijohtajan virkaa arvioidaan ennen irtisanomisajan päättymistä.

Eduskunnan tiedote: Eduskunnan täysistunto päätti irtisanoa VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin

Kategoriat