Kutsu tiedotusvälineille: Maahanmuuttajaoppilaat ja perusopetuksen tuloksellisuus

Yksi tehokkaimmista tavoista integroida nuoret maahanmuuttajat yhteiskuntaan on toimiva koulutusjärjestelmä, joka huomioi oppilaiden erityistarpeet. Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) on tarkastanut, miten maahanmuuttajataustaisten oppilaiden osalta toteutuu perusopetuslain tavoite tasavertaisista mahdollisuuksista saavuttaa oppimisvalmiudet ja osallistua jatko-opintoihin.

Tarkastusvirasto julkaisee tiistaina 18.8.2015 tuloksellisuustarkastuksen 12/2015 Maahanmuuttajanuoret ja perusopetuksen tuloksellisuus. Tilaisuudessa aiheesta kertovat VTV:stä johtava tuloksellisuustarkastaja Tanja Kirjavainen, ylijohtaja Marko Männikkö ja pääjohtaja Tuomas Pöysti. Paikalla keskustelemassa on myös VTV:n ulkopuolisia asiantuntijoita, muun muassa opetus- ja kulttuuriministeriöstä ylitarkastaja Anssi Pirttijärvi, joka vastaa koulutuspolitiikan osastolla perusopetuksen maahanmuuttaja-asioista.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita asiaa koskevaan tiedotustilaisuuteen tiistaina 18.8.2015 klo 9:00–10:00 osoitteessa Antinkatu 1, Studio Seiska, 7. krs. Sisäänkäynti tapahtuu Jaakonkatu 5:n kautta (Tennispalatsia vastapäätä).

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Viestintäpäällikkö Juuli Hurskainen, p. (09) 432 5768, etunimi.sukunimi@vtv.fi

Pääjohtajan assistentti Sinikka Saaristo-Uotila, p. (09) 432 5701, etunimi.sukunimi@vtv.fi

Kategoriat