Hallinnon tietotarpeet muuttuvat – kokeilut, ketteryys ja yhteistyö käyttöön

Valtiontalouden tarkastusviraston tavoitteena on tukea hallinnon uudistumista tarjoamalla päätöksenteon tueksi luotettavaa ja oikea-aikaista tietoa. Ilmiöpohjainen politiikkavalmistelu ja digitalisaatio muuttavat myös tarkastustyötä.

”Virkamiehillä on työpöydällään yhä laajempia ja vaikeampia kysymyksiä, joiden parissa työskentely edellyttää uudenlaista osaamista. Organisaatioiden tulee tarjota tukea, kun ihmiset haluavat lähteä laajentamaan osaamistaan ja yhteistyötä ja ottamaan monimutkaisempia haasteita haltuun”, Tytti Yli-Viikari sanoo.

Pääjohtaja Tytti Yli-Viikari, johtava tilintarkastaja Sebastian Seemer ja ylitarkastaja Jonna Carlson keskustelevat tuoreessa podcastissa kokeilukulttuurista, ketteryydestä ja yhteistyöstä valtionhallinnossa. Jakso on ilmestynyt Hausin Duunissa Suomelle -podcastsarjassa.

Valtiontalouden tarkastusvirastolla on hyvä näkymä poikkihallinnolliseen tietoon. ”Valtionhallinnon yhteisissä järjestelmissä on paljon dataa, jota voidaan tarkastella yhteydessä erilaisiin ilmiöihin, jos vain varmistamme datan hyödynnettävyyden ja yhdisteltävyyden.” Sebastian Seemer kertoo esimerkkinä ajankohtaisista haasteista.

 

Kategoriat