Kantavatko julkisen talouden tukijalat koronakriisin yli? – Martti Hetemäki ja Matti Okko ruotivat taloudenhoidon perusteita tuoreessa podcastissa

Luotettava tieto, säännöt ja vastuullinen toiminta ovat tukijalkoja, joihin kestävä julkisen talouden hoito nojaa, sanoo Martti Hetemäki. Vastikään valtiosihteerin tehtävästä työelämäprofessoriksi siirtynyt Hetemäki ja Valtiontalouden tarkastusviraston johtaja Matti Okko keskustelevat tuoreessa podcastissa julkisen talouden hoidon perusteista korona-aikana ja sen jälkeen. Myös neljäs vahvistava tukijalka selviää keskustelusta.

Miten koronatilanne poikkeaa aiemmista talouskriiseistä? Millaisen finanssipoliittisen säännöstön EU tarvitsisi kriisiajan jälkeen, vai tarvitaanko sitä lainkaan? Entä miten varmistetaan, että EU:n elpymis- ja palautumisvälineen rahoitus kohdentuu kasvua tukeviin kohteisiin?

Podcastissa pureudutaan myös ennusteiden ja kestävyyslaskelmien hyötyihin ja haasteisiin sekä puidaan julkisen talouden kestävyystiekartan kokonaisuutta.

”Tutkimus- ja arviointitietoa ja ajantasaista dataa voitaisiin hyödyntää huomattavasti nykyistä enemmän julkisen keskustelun ja poliittisen päätöksenteon tukena”, Hetemäki ja Okko toteavat.

Podcastin tekstiversio

Kuuntele podcast SoundCloudissa.

Tutustu vuosikertomukseemme.

Kategoriat