Lapset mukana töissä: Virasto täynnä lapsia ja tonttuja

Saimi, 11 vuotta, vieraili tarkastusvirastossa kansallisena Lapsi mukaan töihin -päivänä marraskuun loppupuolella ja kirjoitti kokemastaan. Julkaisemme jutun joulunodotuksen kunniaksi.

”Aamulla 20 lasta tuli töihin vanhempiensa mukana. Ensin saatiin kulkukortit ja päästiin valitsemaan mieluisan värinen kaulanauha. Seuraavaksi lähdimme talokierrokselle. Matkalla tapasimme monia tonttuja, muun muassa arkistotontun, voimatontun, sihteeritontun ja monta muuta.

Saimme arkistotontulta tonttupassit, jotka saavat nähdä vain me itse ja joulupukki. Tonttupassiin sai tarroja eri pisteiltä ja sinne sai kirjoittaa kokousmuistiinpanoja. Kokouksessa otimme yhteyden Matin kanssa skypen avulla Antti-tonttuun Tampereelle. Tarjolla kokouksessa oli erilaisia keksejä, kaakaota ja mehua.

Antin kanssa keskustelimme, onko erityistä ongelmaa, mutta Antti kertoi, että ei ole vaan tällä hetkellä on vain joulun ja viikonlopun odotusta. Lisäksi kysyimme Antti-tontulta, milloin hän on tulossa takaisin toimistolle. Antti kertoi, että olisi tulossa tiistaina. Puhuimme myös viime vuonna todetusta niin sanotusta ”keinuongelmasta”. Matti kertoi, että sekin on jo onneksi hoidettu.

Saunassa askartelimme joulukortteja, koruja ja tonttulyhtyä. Lisäksi saunassa sai värittää värityskuvia, rakentaa legoja ja syödä ja juoda tarjoiluja. Kävimme myös kuntosalilla ja voimahuoneessa, joissa vanhemmat voivat käydä urheilemassa keskellä päivää.

Tarkastajatonttu kertoi meille pöydistä, joita voi nostaa ja laskea napin painalluksella.

Minun mielestä päivä oli todella kiva ja aion tulla ensi vuonna uudestaan, jos tämä järjestetään vielä. Kivaa oli, kun tutustui uusiin ihmisiin ja oppi uutta.”

Kategoriat