Tarkastusvirastojen ympäristötyöryhmä vaikuttaa globaalisti – esillä myös Financial Times -lehden asiakastarinassa

Ylimpien tarkastusviranomaisten kansainvälisen järjestön INTOSAIn ympäristötyöryhmä WGEA (Working Group on Environmental Auditing) on 78 jäsenmaan verkosto, jota VTV johtaa kaudella 2020–2025.

Työryhmä kehittää tarkastusmenetelmiä, ohjeita ja koulutusta. Se keskittyy parhaillaan muovijätteen, kestävän liikenteen ja ilmastorahoituksen tarkastamisen tukemiseen, sekä liittää työnsä YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. VTV:n apulaisjohtaja Vivi Niemenmaa kertoo Financial Times -lehden jutussa, miten lehti auttaa häntä pitämään yllä kansainvälistä näkökulmaa ja johtamaan ympäristöpolitiikan tarkastamiseen keskittyvää työryhmää.

”WGEA:n kautta pääsemme vaikuttamaan ympäristöasioiden hallintaan globaalisti. Se hyödyttää lopulta myös Suomea, sillä emme voi yksin ratkaista ympäristöongelmia niiden rajat ylittävän, globaalin luonteen vuoksi”, Niemenmaa kertoo.

”Yhtenä tavoitteenamme on INTOSAI WGEA:n puheenjohtajana lisätä kansainvälistä näkyvyyttämme ja sidosryhmäyhteistyötä globaalien organisaatioiden kanssa. Pidän myös tärkeänä, että ympäristöasiat ovat esillä osana talousjournalismia.”

Lue juttu: Financial Times research helps to lead global group of environmental auditors

 

Kategoriat