VTV:n tietopaketti maahanmuuttopolitiikkaan liittyvistä toimista

VTV on viime vuosina tarkastanut maahanmuuttopolitiikan toimeenpanoon liittyviä käytäntöjä. Parhaillaan suunnitteilla on työperäiseen maahanmuuton kannusteisiin ja esteisiin liittyvä tarkastus. Aiheeseen liittyvät julkaisut on koottu uuteen tietopakettiin.

Maahanmuuttopolitiikka on akuutti aihe Euroopassa. Suomessa on käynnissä ulkomaalaislain kokonaisuudistuksen valmistelu ja eduskunnassa on keskustelussa hallituksen ehdotus pakolaiskiintiön nostamiseksi 1050 henkilöstä 1500 henkilöön vuonna 2022.

Valtiontalouden tarkastusvirasto on viimeaikaisissa tarkastuksissa selvittänyt maahanmuuttopolitiikan toimeenpanoon liittyviä käytäntöjä, muun muassa kotoutumiseen liittyviä toimia, kansainvälistä suojelua saavien sijoittumista kuntiin sekä vapaaehtoisesta paluuta. Tulevassa työperäiseen maahanmuuton kannusteisiin ja esteisiin liittyvässä tarkastuksessa on suunniteltu käsiteltävän muun muassa työperäiseen maahanmuuttoon liittyvää viranomaistoimintaa sekä lupa- ja palvelujärjestelmän asiakaslähtöisyyttä.

Maahanmuuttoon liittyvät tarkastukset ja niiden jälkiseurantaraportit sekä tulevan tarkastuksen taustaksi teetetty selvitys löytyvät uusimmasta tietopaketista. Aiemmin julkaistut tietopaketit ovat käsitelleet työllisyystoimia ja ilmastotoimia.

 

Kategoriat