Aluevaaliehdokas, voit nyt tehdä ennakkoilmoituksen vaalirahoituksestasi

Ehdokkaiden ennakkoilmoitukset vaalirahoituksesta jätetään 23.12.2021–22.1.2022.

Aluevaalien ehdokkaat voivat toimittaa ennen vaalipäivää VTV:lle ennakkoilmoituksen, joka sisältää suunnitelman vaalirahoituksesta ja vaalikampanjan kuluista. Ennakkoilmoituksen voivat toimittaa myös kaikki puolueet ja avustuspäätöksessä tarkoitetut yhdistykset.

Ennakkoilmoitus on vapaaehtoinen ja tehdään ennen vaalipäivää ensisijaisesti tarkastusviraston sähköisessä asiointipalvelussa. Ennakkoilmoituksen voi tehdä sähköisesti 22.1.2022 klo 24 asti. Paperisten ennakkoilmoitusten tulee olla perillä tarkastusvirastossa 21.1.2022 klo 15 mennessä. Ajoissa saapuneet ennakkoilmoitukset julkaistaan sellaisenaan viipymättä.

Lisätietoa ennakkoilmoituksesta ja ohjeet ilmoituksen tekemiseen löydät Vaali- ja puoluerahoitusvalvonnan verkkosivustolta.

Kaksivaiheisella ilmoituksella edistetään vaalirahoituksen läpinäkyvyyttä ja demokratian toteutumista

Ilmoitusvelvollisten on hyvä huomata, että ennakkoilmoituksen jättäminen ei poista velvollisuutta tehdä varsinainen vaalirahoitusilmoitus, joka tehdään vaalitulosten jälkeen. Ennakkoilmoituksen laatiminen on kuitenkin suositeltavaa, sillä sen avulla ehdokkaan on nopeampaa ja helpompaa tehdä myöhemmin varsinainen vaalirahoitusilmoitus.

Ehdokas, joka tekee vaalirahoituksestaan ennakkoilmoituksen, edistää oman vaalikampanjansa kulujen ja rahoituksen läpinäkyvyyttä. Suomessa kansalaisilla on mahdollisuus tutustua ehdokkaiden vaalirahoitukseen ja vaalirahoitusilmoitukset ovat julkisia asiakirjoja. Avoimuudella vahvistetaan paitsi demokratian toteutumista myös äänestäjien ja ehdokkaiden välistä luottamusta.

Lue lisää, miksi ennakkoilmoitus kannattaa tehdä.

Lisätietoja

Neuvonta vaalirahoitusasioissa

Neuvontapuhelin palvelee numerossa 09 432 5899 arkisin klo 10–14.

Vaalirahoitukseen liittyviä kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen: vaalirahoitusvalvonta@vtv.fi

Median haastattelupyynnöt ja kysymykset

Pontus Londen, johtava tilintarkastaja, projektipäällikkö
Puh. 040 733 9758, vaalirahoitusvalvonta@vtv.fi

Kategoriat