VTV luovutti vuosikertomuksensa eduskunnalle

VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikari ja ylijohtaja Marko Männikkö luovuttivat tarkastusviraston vuosikertomuksen eduskunnan puhemiehelle Paula Risikolle. Vuosikertomus vetää yhteen VTV:n eduskunnan kannalta tärkeimmät tarkastustietoon perustuvat havainnot valtion taloudenhoidosta ja hallinnosta.

Valtiontalouden tarkastusviraston vuosikertomus julkaistiin keskiviikkona 12.9. Kertomuksessa virasto esittää yhteenvedon valtion taloudenhoidon ja hallinnon tilasta. Koottuja havaintoja syvennetään verkkoartikkeleissa, jotka julkaistaan vuosikertomuksen ohessa VTV.fi-palvelussa.

Pääjohtaja Yli-Viikarin mukaan valtion riskienhallintaa tulee kokonaisuudessaan parantaa. Riskienhallinta ja sen kautta yhteiskunnan toiminnan turvaaminen on jäänyt vähälle huomiolle kaikilla valtionhallinnon tasoilla. Olisi tärkeää selkeyttää sekä riskienhallintaa kokonaisuudessaan että toimijoiden vastuita riskeistä.

Kertomukseen on koottu havaintoja useasta tarkastuksesta kolmeksi teemaksi. Riskienhallinnan ohella pääteemoja ovat taseen ulkopuoliset valtion vastuut ja hyvä hallinto.

VTV:n vuosikertomus

Kategoriat